Icon
Videot ilmiön polttoaineena – Case Stronghold IABlogi

Videot ilmiön polttoaineena – Case Stronghold

07.09.2015 | Jussi Koivusaari

Miten rakennetaan valtakunnallinen ilmiö videoiden avulla?

Kysymykseen ei tietenkään ole yksiselitteistä ja yleispätevää vastausta. Harmillista. Kerron kuitenkin tositapahtumiin perustuvan tarinan, koska sain onnekseni olla mukana rakentamassa Jari Sarasvuolle Stronghold-ilmiötä.

”7 pelottavaa asiaa Sarasvuon mainosvideolta” –HS NYT 2.9.2014

Aloitimme projektin tuottamalla ”saunavideon”. Sen, jossa Jari kertoo olevansa kadotuksesta nouseva toukka. Video julkaistiin kampanjasivulla, jonka ainoana tarkoituksena oli kerätä heimolaisten sähköpostiosoitteita. Video katsottiin muutamassa viikossa 49 000 kertaa ja sähköpostiosoitteita kertyi 6000 kpl. Osoitteen jättäneille lähetimme sähköpostilla hyvin henkilökohtaisen ja pitkän kirjeen.

Kävijävirtaa kiihdytti valtamedioiden suosiollinen uutisointi mm. Talouselämässä: ”Oletko nähnyt Jarin munasillaan kurottamassa kohti ja kutsumassa siirtokuntaansa.” SEO:n näkökulmasta valtamedioiden uutisointi oli jättipotti. Stronghold-hakusanalla löytyy edelleen meidän sivusto ensimmäisen hakusivun yläosasta.


22 filkkaa

Projekti jatkui uusien videoiden tuottamisella ja julkaisulla kampanjasivuilla. Jatkoimme pitkien ja sisällöltään rikkaiden kirjeiden lähettämistä heimolaisille. Kirjeiden avausprosentit asettuivat 70 ja 80 välille. Tuotimme ja julkaisimme lopulta 22 filkkaa. Katsojamäärät luonnollisesti putosivat alun piikin jälkeen, koska valtamediat eivät innostu samasta aiheesta montaa kertaa. Katsojia kertyi yhteensä noin 75 000. Sivulatauksia reilut 200 000.

Pyysimme myös heimolaisia lähestymään meitä vapaamuotoisella kirjeellä. Näitä on kertynyt yli 1 000 kappaletta. Videoiden lisäksi hyödynsimme elävää kuvaa webinaarien muodossa. Järjestimme ilmaisia kohtaamisia verkossa ja niihin osallistui yli 2 000 innokasta heimolaista.


Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Onnistuimmeko luomaan ilmiön videoilla? Ehkä? Peliin laitettujen panosten ja tuotosten suhde on vuoden aikana muuttunut euromääräisesti positiiviseksi. Verkkovalmennus sekä muut palvelutuotteet ovat löytäneet asiakkaansa.


Taitoa vai tuuria?
Miksi projekti onnistui? Meillä oli tuuria, kiinnostava henkilöbrändi ja hyvää sisältöä. Alla on lista aavistuksista, joita uskon tarvittavan ilmiön luomisessa videoiden avulla.

Aavistuksia menestyksen eväistä
• Paljon sisältöä
• Rohkeutta
• Aitoutta
• Epätäydellisyyttä
• Yllätyksellisyyttä
• Nöyryyttä
• Tehokasta tuotantoa
• Ansaittua ja maksettua mediaa
• Markkinoinnin automaatiota jos pienillä resursseilla halutaan hoitaa isoa kokonaisuutta
• Vedenpitäviä kampanjasivuja
• Tulosten mittaamista – oppimista – ohjausta
• Hyvää ja sitoutunutta tiimiä (Anna, Virpi, Ritva, Mirkka, Jerry, Jaakko, Lauri, Saku, Sami, Samuel, Jouni, Miika, Ilona, Petri, Ossi, Janne, Jari)

Tarina jatkuu…

07.09.2015

Videot ilmiön polttoaineena – Case Stronghold

Miten rakennetaan valtakunnallinen ilmiö videoiden avulla?

lue lisää

13.02.2015

Oikea video oikeaan aikaan - videot katsojan ostopolulla

Yksi video ei palvele kaikkia kohderyhmiä. Jussi Koivusaari antaa viisi vinkkiä ostopolulla pysymiseen.

lue lisää

26.11.2014

Paljonko videomarkkinointi maksaa?

Saako 3 000 eurolla mitään? Onko 50 000 euroa liikaa? Miten saan budjetin riittämään mahdollisimman moneen videoon?

lue lisää