Ulkomainonnan ja oman screenin symbioosi
Ulkomainonta digitalisoituu ja hyvä niin. Vuorovaikutus on kuitenkin edelleen vähäistä kuluttajien kanssa. Sitä toki jonkin verran harjoitetaan muun muassa mobiililändärein ja tekstiviestiaktivoinnein. Uskaliaimmat ovat jopa kokeilleet liiketunnistinkameroita. Otetaanpas taas propellihattu päähän ja astutaan askel syvemmälle.
Mitäpä jos… Asiakas ottaisikin screenin haltuun omalla puhelimellaan. Siis vaikka siinä olisi näyteikkunan lasi välissä ja asiakkaalla olisi käytössään vanha Nokian Symbian, niin screeni tottelisi puhelinta esimerkiksi mobiiliohjatun näyttelytilan tapaan . Idea on siis se, että asiakas ottaa screenin haltuun puhelimensa selaimella ja voi interaktioida sen kanssa vaikka ihan liikuttelemalla sitä, laittamalla videot pöyrimään, täyttämällä tietoja, lataamalla materiaalia puhelimeensa tai vaikka suoraan tuotteen ostamalla.
Hassua, eikö totta?
Ajatellaanpas mitä kaikkea tällä voisi tehdä ja mitä tästä on hyötyä. Ensinnäkin tämä tekniikka poistaa tarpeen kohtuullisen arvokkaalle isolle kosketusnäytölle. Toiseksi, jos asiakas sattuu olemaan ostohousut jalassa, niin kukaan ei julkisesti halua omia maksutietojaan antaa kaikkein nähden. Puhelimessa kukaan ei näe näpyttelyäsi, joten tämäkin saadaan taklattua. Lisäksi kun aika on kortilla etkä jaksa hoitaa koko prosessia näyteikkunan takana, niin prosessin voi hoitaa kivasti loppuun omalla puhelimella vaikka bussin penkillä ja seuraava ostaja pääsee ottamaan screenin haltuun. Käyttötapauksia on toki muitakin kuin mainontaan liittyviä, mutta kun nyt ollaan IAB:n hattu päässä niin mennään tällä.
Tekniikka ei sinällään ole mikään uusi, mutta sen sovellettavuus tässä yhteydessä on aika uniikkia. Vastaavaa tekniikkaahan voi käyttää muun muassa älytelkkarin kanssa jo nyt, kun ei jaksa kaukosäätimellä kirjoittaa YouTubeen hakusanoja. Telkkarin ja puhelimen välille muodostetaan yhteys PIN-koodilla, ja puhelin muuttuu Youtube-kaukosäätimeksi.
Kohdentaminen on myös tällöin erittäin näppärää, koska puhelimen avulla päästään interaktioon kuluttajan kanssa. Jos vaikka puhelimen käyttäjällä sattuisi olemaan operaattori X:n SIM-kortti, niin hän näkisikin screenillä operaattori Y:n materiaalia. Toki paikantamiset jne. ovat myös luonnollisia jatkumoita tähän tekniikkaan.
Suljetuissa ympäristöissä ulkomainontaan voidaan lisätä myös muutakin mahtavaa kilkettä. Viimeksi blogasin RFID- ja NFC-tageistä. Jos siis asiakkaalla sattuisi olemaan taskussaan RFID-etäluettava kanta-asiakaskortti, niin mainos tietäisi kuka sitä katselee. Silloin tieto screenillä voisi olla myös personoitua tietoa ihan henkilötasolla. Tätä tuskin voisi soveltaa julkisesti tienvarrella yksityisyyden suojaan nojaten, mutta suljetummassa ympäristössä, muun muassa kaupassa tai messutilanteissa tämä olisi varmasti aika päheää!
Ilmeisesti edustamani yritys ei ole yksin ajatuksen kanssa, että tästä saattaisi aueta isoakin markkinaa. Ainakin mikäli näitä kavereita on uskominen:
"Smartphones create a platform on which to unite the variety of different technologies deployed in-store," added practice director Dominique Bonte. "This creates huge potential to significantly improve the customer experience as well as streamline existing pain points such as staff efficiency, product discovery, queue management, coupon redemption, linked loyalty programs and closing the redemption loop on offers/advertising." (Lähde)
Hyvää alkanutta mobiilivuotta toivottelee,
atte
18.06.2024
Digimainonnan määrä Euroopassa +11% kasvussa 2023
IAB Europe julkaisi 12.6.2024 AdEx-yhteenvetoraportin digitaalisen mediamainonnan määrästä Euroopassa vuonna 2023. 63 % kaikesta Euroopan mediamainonnasta oli digitaalista ja digimainonnan määrä kasvoi 11,1 % vuoteen 2022 verrattuna. Digimainonnan kokonaisvolyymi Euroopassa oli vuonna 2023 lähes 97 miljardia euroa. AdEx-tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin 29 Euroopan maassa.
lue lisää10.06.2024
Digitaalinen audiomainonta vahvalla kasvu-uralla - kokonaismarkkina jo 9,3 miljoonaa euroa
IAB Finlandin digitaalisen audiomainonnan työryhmän toteuttaman estimaatin mukaan digiaudiomainonnan määrä vuonna 2023 oli 9,3 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa yli 30 % kasvua vuoteen 2022 verrattuna. Vuonna 2022 markkina-arvio oli 7,1 miljoonaa euroa. Digitaalinen audiomainonta, mukaan lukien podcastit ja muut digitaalisen audion alustat, on nousemassa yhä keskeisempään rooliin mainosmaailmaa. Suomessa kasvun myötä toimijoiden odotetaan investoivan yhä enemmän sektoriin tulevina vuosina.
lue lisää23.05.2024
Verkkomainonta vuoden 2023 tasolla
Verkkomainonnan määrä vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla oli noin 164 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 vastaavaan kvartaaliin verrattuna digimainonnan määrä laski muutaman prosentin kymmenesosan. Verkkomainonnan osuus kaikesta mediamainonnasta jatkaa kasvua, ollen Q1/2024 aikana 57 %.
lue lisää06.02.2024
Mediamainonnan määrä päättyi -2,4 % laskuun vuonna 2023
Mediamainontaan käytettiin yhteensä 1 336 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja mainonnan määrä laski -2,4 % edellisvuoteen verrattuna.
lue lisää